Nu är det inte roligt längre..

Det är kallt som satan här nere nu, känns som att man har kommit till island eller någonting liknande. Jösse amalia, det blir ju heller inte bätre utav att det blåser små jävlar hela tiden så man får ju "ice face" så fort man går utanför dörren å inte nog med det, man har knappt någon känsel i fötterna efter att ha varit ute i typ 10 min om nu ens det. Känns inte helt okej faktiskt.. :O Jösses vad jag klagar, men vafasiken det får man faktiskt göra ibland.. :)

Nej nog för detta, nu ska jag köra iväg och handla mat till mig, Lina och Rami. Sen blir det nog en jul öl lr nej förresten inte det men en cider å sen blir det verkligen till att kräla till sängen. Helt slut i kroppen efter att ha varit ute  hela dagen å frusit sönder hela sig.. Hade varit bra gött å krypit ner i sängen m sällskap å fått upp lite värme, ursch så jag säger.. Men vafan det är bättre att värma varandra än att värma sej själv.. ;)

Första advent

Jösses va det går fort nu, första advent idag så snart kommer julen. Shit, känns som att det nyss va jul ju.. :O Lr ja, på ett sätt åtminstone.. ;) Hörde att släkten hade första advents fika idag, i vanlig ordning. Kul att de fortfarande kör på traditonerna trots att den viktigaste personen saknas ifrån det helt. Jag vet inte ens om jag tycker att det känns tråkigt att jag missade det, vill ärligt talat inte vara med där när mormor inte är med. Känns inte rätt.. men samtidigt så hade det varit kul å träffa resten utav släkten, men men.. Det är ju någont jag får göra när jag åker till Ludvika.. :)

Denna vecka har gått oerhört fort, känns som att det va söndags typ igår. :O Har jobbat hela veckan vid Sari och Maria, får se när de hittar någon ny att jobba åt dem i stallet. Har ju lite saker att förbereda inför mitt "nästa uppdrag" så jag hoppas att de hittar någon snart, vill inte gärna sätta dem i skiten och säga att jag inte kan fortsätta jobba vid dem även om de inte har hittat någon ny.. Så d är bara att hålla tummarna att de gör det snart..

Å tro mej, jag ser verkligen fram emot nästa "grej" jag ska göra, hoppas verkligen att arbetsförmedlingen kan vara på min sida och betala den kursen jag vill/ska gå, annars får jag ju visserligen göra det själv. Men frågan är ju dock hur fan ska jag ha råd med det? Men vafan de betalar ju svets å truck utbildningar så då borde de ju kunna betala det jag vill gå.. ;) Säger ingenting mer förens jag vet EXAKT hur det blir med kursen åtmistone, det andra är ju klart.. :D

Dags att lägga sej känner jag, är trött som satan, va duktig å ringde å väckte frugan kl 7 imorse, lr ja hon va ju faktiskt vaken men jag kollade så att hon va det. Sj så somnade jag om i samma sekund vi la på å sov en halvtimme till.. ;) SKÖNT..

Nej fasiken, sängen va det.. Hoppas på att man kanske får sånt där natt samtal igen, menar tredjegången gillt lr? ;)

full rulle

Nu avlöser den enda grejen den andra, så jag hinner knappt med sömn eller socialt liv.. :P Men det är sjukt skönt att ha någonting att göra om dagarna. Jobbar tillfälligt hos Sari och Maria, så jag är där varje förmiddag, får se hur länge det blir. De ska försöka få tag på en ny lettländare att jobba i stallet, eftersom den andra helt plötsligt fick typ ett damp utbrott och stack hem förra veckan. Så när jag är färdig där på dagarna runt 1 tiden, om jag nu inte ska em fodra med så sticker jag tillbaka till föreningen, rider där ( å ska jag em fodra så sticker jag tillbaka till sari å maria å fixar det efter jag ridit) sen tillbaka hem igen och fortsätta med det övriga som ska göras, typ ev rida mer. Eller helt enkelt hjälpa till i stallet eller på lektionerna som är. Är mör som fan i kroppen 24 om dygnet, å ryggen tar snart livet av mej. Ska uppsöka en kiropraktor så fort jag får pengar. Är någonting som är jävligt fel i ryggen, för jag kan knappt böja mig framåt längre.. :S

Nåja nog om det, nu blir det greys anatomi med Lina, Hind och godis å lite snack som vanligt när vi har ramlat in från stallet för denna dag. å imorgon drar det iväg till Sari och Maria igen, sen har Lina träning för Piia så vi åker runt 4, får se om vi ska rida någonting innan, det vet man aldrig.. :)

Har fått en liten ny kärlek i livet, absolut sötaste hästen jag sett på länge. Han har gått OS i fälttävlan, å han står på ridskolan, å jag får rida honom nästan dagligen. antingen så rastar jag bara av honom innan han ska gå lektion för han är lite busig med de elever som blir spända. Så då studsar han rundor å bockar lite. Annars så jobbar jag honom vanligt, bra kul att sitta å glassa runt å rida lite byten hur enkelt som helst. Å jävlar i min lilla låda vilka gångarter hästen har. Jösses amalia.. :O Det är nog fan så att man kanske ska leta upp en häst från italien, som har gjort lite granna så man kanske kan ta sej någonvart med denna ridning. :P Nåja man kan ju drömma om framtiden om inte annat, det är ju en sak om inte annat än att det ska hända nu.. :p haha

Har ont i ryggen å är trött som fan..

Jösses då har denna veckan nästan gått helt och hållet.. IGEN, shit va fort veckorna går.. Jobbade i tisdags vid Maria och Sari, sen blev det lite kaos där borta. Så nu ska jag jobba fram tills de att de får dit en ny lettlandare som börjar jobba där.. Så får väl se hur länge det blir som jag jobbar varje dag där.. Men jag gnäller inte över det, det är ju lite pengar om inte annat.. :) Å det har man ju aldrig för mkt utav om inte annat.. :) Så jag hoppar i mellan nu, är vid sari å maria på förmiddagarna å när jag är färdig där så spurtar jag hem igen, byter om till ridkläder och rider hemma. Men fan va jag känner att jag mår bättre när jag har saker att göra, shit. känner  kroppen att det här är jävligt nyttigt för mej att göra någonting nu. Å med tanke på att det inte blir "enformigt" med att enbart rida nu blir det arbete med hela kroppen.. Det är skönt, nog för att jag har ont i ryggen. Lr snarare svanken, ska ta och kolla upp en kiropraktor så jag kan gå dit så snart som möjligt å fixa det som behövs fixas.. Känns som att det är dags att göra det, om inte annat lite sent påkommen men bättre sent än aldrig har jag hört.. :) Nej fasiken, nu ska jag socialiser med Lina och Rami en stund innan jag ska kräla till sängen å inta horisontellt läge för resten utav denna dagen å sova som en död gris.. xD

Så på återseende..

Det spelar inge roll ju,

Förstår inte hur folk resonerar egenterligen, blir lika förvånad varje gång. Fast jag inte borde bli det. Men men för att försöka få en förklaring på detta utan att egenterligen säga allt för mycket (som alltid)

Ingen är felfri, det går inte att säga att någon person är helt perfekt, för allt har vi våra brister. Vissa större än andra, men  det är just detta som gör oss till de människor vi är. Det spelar ingen roll om folk säger att de är mognare än vad de va för några månader sedan, det spelar ingen roll. Fine okej, de kanske har mognat till en viss del. Men jag kan inte anse att man kan mogna om man inte har lärt sig utav sina misstag och man har tagit rätta på det man har gjort fel. Oavsett vad det är för någonting. Jag vet att det är vissa saker jag har gjort fel som jag drar på att ordna upp, medans samtidigt så har jag tillrätta gjort en massa andra saker. Jag vet att jag tex är väldigt mkt mer förlåtande till vissa människor än till andra, det kanske anses vara fel. Men detta beror ju även på att det finns en historia bakom till varför jag inte tolerarar vissa saker av en del människor men bryr mej inte i det från andra. Jag anser att man inte ska dra alla över en kant, å självklart är alla människor värda en andra chans, men inte fler än så. Så anser jag det vara.
Men för att återgå till det jag vill ha sagt, oavsett om en vän väljer att göra fel eller att den helt enkelt bara gör fel i rent ovetande, så kan man inte dömma dem. Men självklart får man tycka, ibland kan man säga det man tycker och ibland ska man vara tyst. Genom att känna sej själv och veta vad man kan säga till människor och självklart känna personen i fråga så kan man i så gott som alla läga säga det man anser vara fel (ur ens egna ögon och tycke) men man kan inte tvinga en annan individ att göra någonting den inte vill eller tvinga den att inte göra någonting. Man måste kunna låta folk göra fel, för man lär sej igenom hela livet. Ibland så kanske man gör samma fel flera gånger (det har jag gjort massor utav gånger, å tror att jag lär mej utav det misstaget. men sen så kan jag göra om det igen.) men man är ju inte mer än människa. Ingen är felfri, och jag vill heller inte att människor i min omgivning ska vara felfria, hur skulle det då se ut? Och hur tråkigt skulle det då inte bli i längden. Om ingen någonsin gjorde misstag eller gjorde någonting utan för "ramarna". Det skulle ju blir helt värdelöst, anser jag. Det kanske inte andra gör.

Fint nu fick jag detta sagt, skönt det. Blir så irriterad på människor som anser sej vara bättre än andra. Tror att de liksom ja helt enkel är mer "värda" än andra. Det är det värsta jag vet, hatar människor som tror sej vara någonting eller tror sig vara bättre och ser ner på andra. Kan det bli värre? Nej ursch..


Nåja nog om det, fick ett trevligt respons inatt. Kan inte annat säga att trotts att det försvann 1,5 timmes sömn å jag va i koma läge när jag skulle upp imorse, så var det värt det. Jag hade kunnat offtar mer än den tiden. Jag erkänner, en sån liten grej är så viktigt för mej. Mer viktigt än vad det borde vara, men strunt i det. Alla värderar vi olika saker högt och jag vet vad jag värderar och i vilka situationer. Hoppas bara på att det kan bli offtare, tycker det är lite obehagligt när det helt å hållet förvinner från "ytan" utan någon som helst förvarning. Men blir lika glad ändå oavsett hur lång tid den än går i mellan gångerna. Man ska vara glad för det lilla, oavsett hur lite det än är. Och om man får mer så kan man vara gladrare för det. Hrm, tror jag tappade bort andra i just det resonemanget. Men strunar väl jag i, jag förstår vad jag menar och det är det som räknas.. :)

Nej nu ska jag ut till Lina i stallet å rida lite innan vi ska iväg å hon ska träna för Piia ikväll, har varit vid Sari och Maria idag på förmiddagen och jobbat lite. Ska kolla upp hur jag har det i veckan så ska jag dit å jobba lite mera. Å då rida å inte göra det jag gjort idag å "städat" boxar, på ren svenska mockat skit.. :P

Segt idag

Jösses sov fram till klockan va 12 idag, fan va skönt det va. Men fan så seg man är idag, jisses amalia. Shit va ett tag sen jag sov så här länge. Skönt som fan visserligen, men vafan ska man vara i koma läge sen resten av dagen så är ju det inte speciellt kul om inte annat.. haha.. :)

Dags å ta tag i dagen känns det som när klockan är 20 i 3, bättre sent är aldrig. Ut å rida, sen ta in hästar. Sen har de nå lucia träning till luciatåget de ska ha, som jag ska slingra mej undan så gott jag kan. Jag tänker då rakt inte vara med i nå lucia tåg. Har sagt att jag kan sälja pepparkakor å glögg, kan sträcka mej till det.. haha.. :)

Den här veckan har varit riktigt fittig på ren svenska, fan vilken jävla vecka. Har mått skit hela veckan, inte alls någonting som har funkat som det ska å har varit distraherad hela tiden så jag har missat massa saker som iför mig inte är okej.. Fan också, blir så trött på sånt. Å sovit har jag knappt gjort något denna veckan, när jag väl somnat så har jag sovit oroligt så jag har inte varit direkt utvilad när jag vaknat.. :(

Hoppas att nästa vecka blir bättre, det tror jag att den blir. Men man ska ju aldrig sluta hoppas om inte annat.. tydligen så bir d ju inte bättre ifall man grämmer sej hela tiden om saker å funderar för mkt om saker som varit. Man ska tydligen försöka gå vidare å försöka bearbeta det som varit. Men inte fan går det när man är på go väg sen faller man rakt ner i botten igen.. :S men men får väl se som sagt va denna veckan har att ge. Hoppas på att träningen imorgon går bra, får se om det blir sunny jag rider. Hon är full i vattenskorpor.. :S

invisible..




" It feels like nothing has changed, that everything is like it has been for the last couple of months. I don't feel eny change, it feels like i'm inviseble and that the person that i really need to tell me that i'm not invisible is never gonna say it. So i'll keep hiding behind the hudge wall that I have buildt around me, hopning that it wont fall down all over me before I have started to feel more like the old me"

....

Jag vet inte vad jag ska säga idag, Lina va å tränade idag gick så där. Don krånglade som fan, sprang mest runt å typ gjorde allt han inte skulle göra.. Men Lina fick ordning på honom tillslut.


Idag är det ett år sen världens bästa människa blev tagen ifrån min sida. En människa som jag har älskat i hela mitt liv, en människa som jag aldrig någonsin trodde skulle försvinna från min sida, en människa som i ur och skur alltid har stått vid min sida och hållt mig om ryggen och sagt hur mkt hon har älskat mej, pussat mig på kinden och sagt att hon skulle hjälpa mej igenom allt. Oavsett vad det än var. Jag kommer ihåg när jag fick veta det, stod på stan i Ludvika med Alina i famnen och ringde mamma. Hon lät så konstig, jag frågade om hon va nyvaken. Trodde hon hade jobbat natt. Hon säger nej, jag frågar vad det va för fel. å hon säger att mormor har dött. Jag stod mitt på stan, tårarna bara sprutade på mej, jag gick tillbaka till Sofie och Christopher och lämnade Alina och tog bilen och körde hem till Crille och Cita i trans, jag fattade inte att det va sant. Crille sov så jag ruskade på honom å skrek att mormor hade dött. Ringde till Anita och bara tjöt i luren, hon gick hem från jobbet och jag åkte dit. När jag kom hem, så fanns crille där. Han höll om mig och lät mig gråta ur mig alla tårar jag hade. Cita låg i mitt knä, helt stilla..

I den stunden förlorade jag en människa som jag älskat i hela mitt liv, samtidigt som min största kärlek höll om mig. Två människor som jag alltid kommer att älska, som aldrig kommer att försvinna ur mitt hjärta. Oavsett vad som än händer så kommer de alltid att finnas inom mej. Två människor som jag inte fick tillräckligt med tid att älska, tillräckligt med tid för att träffa. Jag fick inte tillräckligt med någonting tillsammans med dem.. <3

Maskeradhoppningen 7/11 - 10



Maskerad hoppningen på föreningen 7/11-10, så sjukt roligt. Utklädd till älva å hela kittet.. Får se vad det blir nästa gånge. förhoppningsvis är det inte fullt lika kallt som det va i Söndags. :)

Glad som satan idag.. :)

Trots att jag va jävligt trög startad i morse, gick inte upp förens 11 idag. Va sjukt trött när jag vaknade å det blev ju inte bättre av att sängen är ju så groteskt skönt när man vaknar. Jätte varm och mysig.. :P Nåja när jag väl tog mig upp och insåg att det va apkallt så åkte raggsockorna på och lika så skönast munkjackan.. Jätte mysigt, så satt jag i soffan fram till typ kl 2 med morgonfrillan kvar å hela köret.. Riktigt mysigt kan jag ju säga.. :) Tog mig i kragen å klädde på mej å tog med hunden ut till stallet, byggde fram hindrena till träningen. Hjälpte Lina att vara ledhäst till hennes 3 råring, satt på Redan för första gången. Det va kul, jösses vilken välriden häst det va.. Shit pommes, när jag galopperade så kom det slow motion bocksprång.. haha.. Hästen är typ 16 bast å bland det snällaste å gladaste som finns å små bockar som typ vilken nybörjare som helst kan parera är ju bara roligt.. ;)

Red lektion på Sunny (som vanligt) Det gick förvånansvärt bra faktiskt, Lina (lr jag) hade satt en linje med 3 hinder, som vi först typ skulle trava bara över bommar å göra avsaktningar i mellan, sen galoppera över bommarna, lägga en volt, sen vidare på nästa, göra volt osv. haha det va spännande, nyttigt som fan om inte annat.. :) Sen fick vi rida lite hinder som hon satte ihop till en liten bana, rida på snett typ å träna på bytena å rida i jämn galopp å sånt.. Skoj som fan, å jobbigt, för d är inte så himla enkelt som det låter.. Men det är ju nyttigt som attan om inte annat.. :)

Lina förgyllde min dag idag, för mig så är det enormt det kankse det inte är för andra. Men för mig så är det en enorm grej och jag verkligen hoppas å håller tummarna för att det kommer att funka med.. Jag ska få tävla nästa år på Sunny ( den jag brukar rida på lektionerna för Lina ) Fatta  hur grymt taggad jag blir lr, shit.. Fan i helvete vad roligt, då hinner jag få ordning på mej själv med en hel del fram tills dess å förhoppningsvis få ordning på mej å snny tsm.. ;) KUL KUL KUL.. :D

Nej fasiken, nu är det allt dags att sova, så jag inte sover bort hela morgon dagen som idag. ut i stallet å fixa sen har Lina träning imorgon för Piia å på lördag ska Lina tävla sin 5 åring för första gången. Det kommer att bli så jävla roligt att se å kul för Lina att hon får komma ut och göra någonting roligt för sin egen del med sin häst.. :D

Natti natti.. :)

Längesen sist nu..

Denna veckan har det gått i ett hela tiden, jösses inte mkt lugnt stund här inte. I måndags så red jag å samantha lektion för Lina, i Tisdags red Lina lektion för Piia Pantsu, i Onsdags red vi ett gäng hästar på förmiddagen sen in till Krisiansstad för att handla (jag å samantha), även köra Lina och Ellika till akuten, (ellika blev avkastad å slog i huvudet i sarjkanten så hon åkte på en hjärnskakning), på kvällen åkte vi till familjen Linder en sväng, på Torsdagen va vi in till Kristianstad igen, sen baka lite på eftermiddagen å på kvällen red vi varsin häst. (mantha å jag). på Fredagen körde jag samantha till tåget innan jag gick till Sari & Maria och jobbade där mellan halv 9 och halv 5, lite så stalltjänst (blir vare fredag som det ser ut. lite fick pengar skadar ju aldrig) sen spelkväll på kvällen på föreningen med pizza, sång och spel (jag stod tack gode gud inte för sången det gjorde Sari, vilket underhöll samtliga deltagande i spelandet :P I går sov jag rätt länge, skönt å sova ut så på kvällen red jag 3 hästar som jag hoppade allihopa, det va skoj, sen blev det thai mat med Lina, Martin (linas pojkvän), Börje (Linas pappa), Rami ( linas bror) å jag. Rena familje/släkt grejen. Idag har jag varit med på maskeradhoppning, utklädd som älva, jösses va det va roligt. Hästen jag red blev jävligt taggad när jag skulle in på banan, lite folk på läktaren å sen lite nerver från min sida. Hon hoppade kanon bra, jag gjorde några missar, som hon snäll som hon är fixade till.. Snäll å smart häst.. :)

Ikväll blir det lugnt, är trött som ett as så jag ska kräla in i sängen om inte allt för länge känns det som.. jösses amalia va trött jag är... Men men får se vad som händer fram till nästa gång jag ramlar in här. :)

Trött å kinkig..

Hoppningen igår va riktigt rolig, gick väl så där.. Men det va kul, känns som att det är d som är viktigast.. :) Red lite linjer, kombination å sen satt vi ihop det till en liten bana. Det va kul, jag vet att jag gör samma grej som Lina med höfterna å att jag gör lika som henne i landningen, att vi typ rätar upp oss ganska fort i språnget.. Det är lite kul.. :)
Mantha red hon med igår, det gick bra för henne. Hon skötte sej bra igår, kul å se henne rida igen. va ju ett tag sen som jag såg henne rida nu så..

Idag har vi varit på Andys (ett inomhus lekland) med en hel hög med barn, Wilma, Ellen, Fanny, Kajsa, Nathalie, Vicki, Sara, Mantha, Jag, Isac, Liv Lina & en till mamma med sina 2 barn å systerdotter (vet bara att ett barn heter Charlie :P ) Vi åkte dit i 3 bilar.. :) Det va typ fullt ös medvetslös, Jag blev tvingad till att åka en rutchikana som typ hade 990 graders sluttning första 3 meterna sen typ jämna ut till marken.. Bra läskigt kan jag ju säga, åkte den bara en gång å jag kommer inte att göra det igen om jag åker dit kan jag ju säga.. lr jag tror inte det i varje fall.. fy det va ruskigt högt.. Lite så känslig med sånt ju.. :P

Sen va Lina på träning för Piia Pantsu, det gick bättre för henne idag. Don va super fin, riktigt kul å se att han faktiskt kan sköta sej å bete sig som en häst som inte nyss blivit tagen från lösdriften för typ 2 dagar sen å aldrig haft sadel på sej.. :P nej d så brukar det inte se ut heller, men han brular använda sin storlek å göra lite små hyss så där ibland när Lina rider.. :P haha

Ikväll blir det lugnt som fan, är trött som ett as å ska upp imorgon bitti och rida vid typ halv 9 ska vi sitta i sadeln.. ;) Ska bli spännande å se hur levande man är då.. :)

Nej nu blir d snart lite greys sen blir d sov för hela slanten kan jag ju lova, å imorgon ska fan i mej baka. Både bullar å silvia kaka.. Har tänkt göra det några dagar nu men inte fan har det velat sej som jag velat.. men men vi satsar på imorgon i varje fall. :D

Mantha är här nu.. :)

Mantha kom ner igår.. :) Spännande, ska bli kul å se hur denna veckan blir.. :) Vi har precis ätit frukost å kollar lite på film nu.. Blir snart att gå ut i stallet å klippa klart Don så att han blir hel klippt.. Så mantha får väl stå å hålla medan jag brottas med klippmaskinen.. :) Å ikväll ska både jag å mantha rida lektion, jag ska hoppa sunny igen som förra veckan å mantha ska hoppa Donna i lektionen efter mej.. Det ska bli kul å se.. :) Får se om Mantha kanske får med sej en ponny häst hem efter veckan är slut eller hur det blir.. :)

Nej nu ska mantha terrorisera datorn innan den dampar sönder idag igen..

Idag kommer Emma hem, hon skulle nog komma förbi till stallet å skratta åt när jag ska rida sen ikvläll.. :) maha, det kommer att bli spännne idag igen.. :)

RSS 2.0